Валентино, кишміш Валентино – безнасінний сорт винограду невідомого походження.
Термін дозрівання: дуже ранній, початок серпня. Сила зростання кущів: велика. Квітка: двостатева. Кетяг: дуже великий, масою 500-800 г і більше, найчастіше циліндроконічний, середньої щільності, рідше щільний. Ягода: масою 5-7 г, овальна, жовта. М'якуш хрумкий, щільний, шкірка тонка, гармонійного смаку. Клас безнасінності I-II. Стійкість до грибних хвороб: Валентино стійкий до мілдью, сірої гнилі, оідіуму, на рівні 3-3,5 балів Стійкість до морозу: -23 Дозрівання лози: хороше. Врожайність: найвища. Напрямок використання: споживання у свіжому вигляді, сушіння.