Яблуня Прима – сорт термін дозрівання наприкінці серпня., виведений американськими селекціонерами у 1952 році шляхом схрещування таких сортів як Мелба, Голден Делішес, Уелсі, Ром Бьюті, Малус Флорібунда, що дозволяє сорту бути стійким до морозів. Маса плодів становить середньому 150-180 грам, середнього розміру. Стиглі плоди привертають до себе приємним витонченим ароматом, а забарвлення даного сорту переходить від жовто-зеленого до кармінного багряного румянцю, який зявляється від потрапляння сонячних променів. Достоїнствами даного плоду є смакові якості, товарний вигляд, імунітет до парші, а також у різноманітності його вживання: у свіжому вигляді, у приготуванні соків, пюре, компотів та сушінні. Яблука відрізняються транспортабельністю, що дозволяє вирощувати їх у промислових масштабах.