Пізній сорт американського походження. Дуже поширений у промислових та авторських садах. В Україні вирощується давно, районований у Степу та Лісостепу. Плоди масою 200-220 г, зеленувато-жовті, з темними крапочками, іноді з легким світлим рум'янцем із сонячного боку. М'якуш жовтувато-кремовий, щільний, дрібно-зернистий, соковитий, ароматний, відмінного солодкого смаку (4,6 бала). Знімна зрілість настає наприкінці вересня, споживча – у грудні. Основне призначення - споживання у свіжому вигляді у зимовий період.
Сорт Пізній Колір плоду Зеленувато-жовтий, з темними крапками, зрідка з рум'янцем із сонячного боку. Вага плоду 200-220 гр. М'якуш жовто-кремовий, щільний, дрібнозернистий, соковитий, ароматний, солодкий Плодоношення Високе Зрілість Вересень Перше плодоношення 2 рік Зимостійкість Висока Посухостійкість Середня