Жимолость Морена

1179
149,00
грн.
Морена - ранньостиглий сорт жимолості. Кущі середньої сили росту, широкі (заввишки - до 1,7 м, діаметром - до 1,7 м), з акуратною присадкуватою кроною овальної форми, яка не схильна до загущення. За рахунок зовнішньої привабливості чагарники Морени часто використовують у декоративних цілях при втіленні садового дизайну.
Плоди цієї жимолості великі (у довжину - до 2,5 - 3 см, в діаметрі - до 1,1 см, вагою - більше 1,0 - 1,3 г, максимум до 3,5 г), одновимірні, подовжено-глечикоподібної форми, з напівпрозорою тонкою шкіркою і слабогорбкуватою поверхнею. Забарвлення ягід - синьо-блакитне, шкірка покрита сильним восковим нальотом. Смак ягід - приємний кисло-солодкий, десертного типу, без гіркоти. М'якуш ніжний, м'який, слабоароматний.
Залежно та умовами зростання плоди дозрівають із середини червня по початок липня. Вважається, що врожайність цієї жимолості вища за середній рівень. Максимальний рівень урожайності в окремі сприятливі роки – 5 кг ягід із куща.
Сорт скороплідний, стійкий до низьких температур (зимостійкість вища за середній рівень). Рідко уражається хворобами та шкідниками.
жимолість Морена самобезплідна. Серед найкращих її запилювачів виділяють сорт Блакитне веретено. Інші сорти-запилювачі: Камчадалка, Ласун. Для запилення використовують інші чагарники цього ж сорту.
Made on
Tilda