Бузок махровий "Вогні Донбасу"

1214
210,00
грн.
Бузок махрова "Вогні Донбасу" - це сорт української селекції бузку, нагороджений срібною медаллю на міжнародній виставці в Чехословаччині в 1975 році. Характерна особливість - світлі кінчики пурпурно-фіолетових з червонуватим відтінком пелюсток. Ці світлі цятки схожі на ліхтарики шахтарів, що горять в темряві вибоїв, звідси і назва сорту. 
Бутони великі, темно-лілові з червоним відтінком. Квітки великі, діаметром 2.5-3см, махрові - з двох-трьох тісно зсунутих віночків, стійкі до вигорання, дуже ароматні, пелюстки овальні, з піднятими краями. Суцвіття з однієї пари міцних, пірамідальних, середньої щільності волоті розміром до 20х10см, з відокремленими нижніми відгалуженнями. Кущі бузку Вогні Донбасу середньої висоти, розлогі. 
Рекомендується висаджувати на сонці, так як в тіні втрачає щільність, поливати в період цвітіння і росту рослин. Термін цвітіння середній. Віддає перевагу бузок цього сорту вологі родючі слабокислі або слаболужні грунти, не виносить затоплення, чутлива до ущільнення грунту. Висаджують бузок Вогні Донбасу так, щоб коренева шийка була поглиблена в грунт на 8-10см. Заправляють посадочні ями перегноєм або компостом, перемішавши її з садовою землею. Морозостійка, красиву форму і рясне щорічне цвітіння підтримують систематичної обрізанням кущів. Бузок Вогні Донбасу хороша як основний елемент групової посадки і як одиночний кущ. Квітучі кисті відмінно підходять для створення ароматних букетів.

Made on
Tilda