Сакура Канзан

1403
789,00
грн.
Сакура "Kanzan" - це найпопулярніший сорт сакури. У природі зростає у Японії, Кореї та Китаї. Є невисоким деревом до 12м заввишки і 5-6м завширшки. Річний приріст досягає 30см. Висота залежить від штамбу. Гілки трохи звисають, основні – міцні, спрямовані нагору.
Форма крони у молодому віці – перевернутий конус, з віком стає ширшою. Кора в молодому віці червонувато-коричневого кольору, в більш зрілому - коричнево-сіра, тріщинуватий. Коренева система поверхнева, добре розгалужена, яка не дає нащадків. Листя еліптичні, чергові, до 8-12см в довжину, глянсові, змінюють забарвлення протягом сезону: навесні при розпусканні - бронзові, влітку - зелені, восени стають оранжево-жовтими. Цвісти починає на 1-2 рік після посадки. Цвіте рясно, на початку травня, 1-2 тижні. Квітки густомахрові (до 30 пелюсток), до 6см в діаметрі, рожевого кольору, зібрані в гроно по 2-5 штук, запашні. Плоди – невеликі, розміром з горошину, чорні ягоди, гіркуватий смак.
Прекрасно виглядає в одиночних та групових посадках. Дуже декоративне дерево.

Посадка та догляд
Рекомендується висаджувати на сонячних місцях, захищених від холодних вітрів. Віддає перевагу вологому, свіжому багатому на поживні речовини піщано-глинистому грунту, від нейтрального до сильно лужного. Може рости також на нормальному садовому ґрунті. Добре адаптується до міських умов. Не любить застою води. При посадці коренева шийка має бути на рівні землі. Ґрунтова суміш: листова земля, перегній та пісок у пропорції 3:2:1 з додаванням вапна. Як дренаж використовують шар щебеню в 20см. Мульчують торфом, шаром 3-5см.
Стовбур молодих рослин у холодні зими рекомендується обмотувати 1-2 шарами мішковини. Згодом морозостійкість підвищується. Для профілактики хвороб та шкідників щорічно обробляють фунгіцидами та інсектицидами. Навесні і на початку літа підгодовують азотовмісними добривами, наприкінці весни можна підгодувати комплексними добривами. Після цвітіння необхідно внести кемір-універсал. Рекомендується розпушування ґрунту на глибину 5см, а також мульчування торфом або трісками на 5-12 см.
Made on
Tilda