Магнолія суланжу Альба Суперба

1300
1249,00
грн.
Форма: чагарник або невисоке дерево. Гілки ростуть від землі, піднімаючись вгору і формуючи густу крону. Її форма зазвичай розлога, округла або пірамідальна.

Характер зростання: досить високий – до 5 метрів. Потребує досить багато простору для зростання, тому для маленьких ділянок може не підійти.

Листя: Розкішне листя – одна з основних особливостей виду. Велике, яскраво-зелене листя прикрашає рослину, надаючи її кроні густоти і щільності. Восени стають ошатно-жовтими.

Квіти: Бутони розпускаються у травні, у південних регіонах можуть і раніше. Квітки досить великі, формою нагадують тюльпани. Назву сорт отримав за їх ніжний білий колір із трохи рожевою серединкою. Напрочуд гарний сорт.

Полив: Віддає перевагу добре дренованому, вологому грунту.

Світлану: Сонячні, злегка затінені місця, добре захищені від вітру.

Ставлення до ґрунту: Свіжі, вологі, родючі, гумусні (багаті), пухкі та супіщані ґрунти з кислою реакцією.

Зимостійкість: може зимувати без додаткового укриття в регіонах з морозами не нижче -25 ⁰С.

Застосування: Чудова як у групі, так і поодинці. Її часто вирощують у міських садах та парках.

Опис сорту
Магнолія проміжна (Magnolia soulangeana) Альба Суперба - один із найкрасивіших сортів білої магнолії. Цвіте дуже довго і рясно білосніжними квітками, з ніжним пастельно-рожевим пензликом біля основи чашечки, які з'являються провесною, до того, як розвинуться листя. Квіти красиві, тому що вони великі, м'ясисті та ароматні. Виростає до 5 м-коду.

Пелюстки широкі і сильно опуклі, в довжину досягають 10-15 см. Плоди досить великі, можуть досягати довжини до 25 см, а восени стають вогненно-червоними. Листя темно-зелене, оберненояйцевидне, блискуче.

Вирощування
Які вимоги пред'являються до магнолій і що нам потрібно робити, щоб насолоджуватися магноліями, що красиво ростуть - ми повинні надати магноліям: тихе місце, захищене від морозних вітрів, багатий, слабокислий грунт. Якщо ми не впевнені в pH нашого ґрунту, варто щовесни присипати місце посадки магнолії корою хвойних дерев. Це забезпечить нам адекватне закислення, а також додатково захистить місце висадки від надмірної втрати вологи, яка не подобається магноліям. Дископодібне неглибоке коріння легко сохне, що не дуже добре позначається на стані рослини. Через неглибоке коріння ми не риємо ґрунт навколо магнолії.

При посадці не забувайте садити не надто глибоко (не глибше, ніж виросло в горщику) - у магнолій неглибоке пластинчасте коріння.

Після посадки присипте пухким грунтом, не давите занадто сильно, оскільки пошкодження кореня може спричинити загнивання кореневої системи.

Потім рясно полити. Стежимо, щоб ґрунт не пересихав, особливо з травня до кінця липня.

Перші два роки життя після посадки в нашому саду - важливий час для магнолії, який вирішить, чи акліматизуватиметься вона і набиратиме обертів у зростанні. Це також час, коли в найморознішу погоду слід укрити магнолію агротекстилем або солом'яною циновкою. Тим більше, що бутони зазвичай розвиваються наприкінці літа та восени минулого року.



Полив
Влітку, коли посушливо і жарко, молоді саджанці (до 2-3 років у саду) потрібно іноді ретельно поливати через описану вище неглибоку кореневу систему. Надійно, тобто виділивши 5 літрів води для дрібнішої рослини (пересадженої з ємності на 1-2 літри), 10-20 літрів води для більших рослин (більше 1 метра заввишки, з сильним листям, і пересаджених від 3-5 літрова тара ).



Обрізка
Магнолії погано переносять обрізання, погано розминаються та відростають повільно. Крім того, обрізка може зменшити цвітіння на рік чи два. Давайте робити це тільки в певних ситуаціях: якщо гілка ламається, замерзає, або якщо виникає якась хвороба, або якщо нам заважає якийсь імпульс. Якщо обрізати ЗАВЖДИ після цвітіння. Змастіть місця зрізу садовою пастою.



Добриво
Підгодовувати магнолію варто не менше двох разів на рік. Можна використовувати готові суміші, наприклад, для рододендронів. Поливаємо цим розчином у квітні та наприкінці червня. Після 20 липня ми більше нічого не постачаємо. За цей час рослина має зосередитися на зревінні, яка допоможе йому пережити зиму неушкодженим. Занадто багато добрив із великою кількістю азоту не покращить його стан. Тому що не одревесневшие кінці пагонів більше схильні до промерзання.

Коли здається, що наша магнолія погано росте, а до того ж наприкінці липня листя починає бурити з краю, значить, ми маємо справу з надмірним добривом. Підвищена концентрація солі у ґрунті заважає правильному засвоєнню поживних речовин. У такому разі найкращим рішенням буде рясно полити дерево, щоб хоча б частково вимити сіль у ґрунт. Щоб правильно провести таку процедуру, субстрат слід залити водою у кількості 100 літрів на квадратний метр.

Добрива з покриттям дуже зручні у використанні. Є такі, що тривають 5-6 місяців. Ви можете застосувати їх навесні один раз, і вам більше не доведеться турбуватися про блок живлення. Деякі садівники мають доступ до гною. Це, звичайно, цінне добриво, але пам'ятайте, що воно змінить pH нашого ґрунту на більш лужний. Після нанесення субстрат слід знову підкисити.
Made on
Tilda